fbpx

Végrendelet (halálom helyett) életem esetére: a bizalmi vagyonkezelés / az Ügyvéd Podcast 44. adása

Népszerű jogszabályok: Ptk., Pp., Itv., Mt., Inytv., Ctv., Btk., régi Ptk., Vht., Be., Ütev., Földforgalmi tv.

Ügyvéd Podcast
Ügyvéd Podcast
Végrendelet (halálom helyett) életem esetére: a bizalmi vagyonkezelés / az Ügyvéd Podcast 44. adása

Méhes Dávid Gazsi Adrienn egyéni ügyvéddel és Sándor István ügyvéd-jogászprofesszorral járta körül a bizalmi vagyonkezelés témakörét. A beszélgetésből kiderül, hogy kik, milyen feltételekkel foglalkozhatnak ezzel a területtel, melyek a vagyonkezelő és egyéb alapítványok közti legfőbb különbségek, és mekkora egy vagyonkezelő mozgástere. Minden a bizalmi vagyonkezelésről.

HÁZIGAZDA

Méhes Dávid


VENDÉGEK

Gazsi Adrienn

Sándor István


Gazsi Adrienn
2004-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. 2010-ben tett jogi szakvizsgát. Ügyvédként elsősorban polgári jog, közigazgatási jog és munkajog szakterületeken dolgozik. A Kézenfogva Alapítvány 2007 óta működő jogsegély programjában a fogyatékos emberek alapvető jogait és mindennapi életüket közvetlenül érintő kérdésekben nyújt jogi segítséget. 2020-ban megkapta az év pro bono ügyvédje díjat.

Sándor István
Jogászprofesszor, ügyvéd, az ELTE ÁJK tanszékvezető egyetemi tanára, a KRE ÁJK egyetemi magántanára, a Magyar Tudományos Akadémia doktora (DSc), a STEP Hungary elnöke. Számos hazai és külföldi szakmai konferencián előadóként szerepelt, tudományos publikációinak száma meghaladja a háromszázat. Főbb kutatási területei közé tartozik a bizalmi vagyonkezelés. 2017-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben, 2021-ben a Magyar Tudományos Akadémia Akadémiai Díjában, és 2022-ben Dunaszerdahely Város Polgármesterének Díjában részesült.

hirdetés