fbpx

Ügyvédnők a pályán / az Ügyvéd Podcast 6. adása

Népszerű jogszabályok: Ptk., Pp., Itv., Mt., Inytv., Ctv., Btk., régi Ptk., Vht., Be., Ütev., Földforgalmi tv.

Ügyvéd Podcast
Ügyvéd Podcast
Ügyvédnők a pályán / az Ügyvéd Podcast 6. adása

Az adásban megbeszéljük, hogy vendégeink miért választották az ügyvédi pályát, hogyan tudtak érvényesülni, és milyen tapasztalatokat szereztek, amelyeket tanácsként megosztanának a pályakezdő kolleginákkal is.

hirdetés

HÁZIGAZDA

Gerő Tamás

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen diplomázott 2000-ben. Ügyvédjelölti gyakorlata után 2004-től ügyvéd a Budapesti Ügyvédi Kamara tagjaként.
2016 óta az “Ügyvédekkel a Demokratikus Jogállamért” Egyesület elnöke. Az Ügyvédakadémia és az Ügyvédiskola oktatója.
2011-ben a Magyar Ügyvédi Kamara „Az év Pro Bono ügyvédje” kitüntetettje.


VENDÉGEK

Katkó Anna

Landes Judit

Parti Ágnes


Katkó Anna
1977-ben végzett az ELTE-n. 1977-től 1986-ig jogi előadó, 1986-ban két kollégájával megalapította a 28. Jogtanácsosi Munkaközösséget, melynek a vezetője lett.
1991 óta ügyvéd. 2004-ben kollégáival megalapította a Magyar Ügyvédnők Egyesületét, ahol a szakmai alelnöki tisztséget töltötte be.
Volt a BÜK elnökhelyettese, Etikai Bizottságának tagja, Felvételi Bizottságának tagja, a MÜK Teljes ülésének tagja, valamint a MÜK II. fokú Fegyelmi Bizottságának tagja.
2011-ben Eötvös Károly díjat kapott.
Három gyermeke és négy unokája van.

Landes Judit
1974-ben végzett az ELTE Jogi Karán. Jelöltéveit a Budapesti 22. sz. Ügyvédi Munkaközösségben töltötte, ezt követően egyéni ügyvéd lett.
Hagyományos ügyvédi tevékenységet folytat, munkájára jellemző, hogy szinte a korai reggeli óráktól kezdődően éjszakába nyúlóan fogadja az ügyfeleket és rendkívüli precizitással készül fel az általa elvállalt ügyek vitelére. A családjogi ügyek specialistájaként ismert, de emellett büntetőügyekben védelmet is ellát.
2010-ben Eötvös Károly díjat kapott.

Parti Ágnes
A családi tradíciót folytatva lépett a jogi, illetve a bírói, majd ügyvédi pályára.
1984-ben végzett a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. 1985-től dolgozott a Pest Megyei Bíróságon, 1987-től fogalmazóként, 1989-től büntető ügyszakos bíróként. Bíróként fiatalkorúak, vagyon elleni, testi épség elleni, közlekedési ügyeket tárgyalt.
1999-ben, édesapja elhunyta után elhagyta a bírói hivatást és ügyvéd lett. Ügyei jórészt büntető ügyek: gazdasági, vagyon elleni, élet elleni, illetve legjelentősebb számban kábítószer elleni ügyek.
A Budapesti Ügyvédi Kamarában a jelöltek oktatásában évekig részt vett.