fbpx

Perbeszéd helyett párbeszéd – Hol tart Magyarországon a mediáció? / az Ügyvéd Podcast 45. adása

Népszerű jogszabályok: Ptk., Pp., Itv., Mt., Inytv., Ctv., Btk., régi Ptk., Vht., Be., Ütev., Földforgalmi tv.

Ügyvéd Podcast
Ügyvéd Podcast
Perbeszéd helyett párbeszéd – Hol tart Magyarországon a mediáció? / az Ügyvéd Podcast 45. adása

Retteghy Dóra ezúttal Toronyi Tímea ügyvéd-mediátorral beszélgetett arról, hogy mit csinál egy hivatalos mediátor, és hol tart a mediáció fejlődése ma Magyarországon. Már a korai társadalmakban is divat volt mediátort hívni a vitás felekhez, hogy segítségével képesek legyenek maguk kidolgozni a hosszú távú megoldást. Amerikában kötelező, itthon még inkább az ismerkedési fázisban vannak az ügyvédek és ügyfelek ezzel a vitarendezési módszerrel.

HÁZIGAZDA

Retteghy Dóra


VENDÉG

Dr. Toronyi Tímea

1985-ben a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott. Pályafutását a Monimpex Külkereskedelmi Vállalatnál kezdte, majd a MALÉV jogi osztályán folytatta jogtanácsosként. 1990-1994 között társtulajdonos a Bényi-Hajdú-Toronyi-Zamostny Ügyvédi Irodában. 1994 óta egyéni ügyvédként tevékenykedik. Szakterülete a polgári jog, kereskedelmi, cégjog, ingatlanjog, családjog. 2011 óta bejegyzett igazságügyi mediátor.


Őszi intenzív akkreditált MEDIÁTORképzés

Az ORAC Academy őszi, intenzív akkreditált mediátorképzést indít. A képzés vizsgával zárul. Sikeres vizsga, felsőfokú végzettség és ehhez kötött min. 5 éves szakmai gyakorlat esetén a képzés résztvevőinek lehetősége nyílik – a polgári jogi ügyekben lefolytatható közvetítői tevékenységet szabályozó 2002. évi LV. törvény (Kvtv.) rendelkezése alapján – hivatalos közvetítőként bekerülni az Igazságügyi Minisztérium közvetítői névjegyzékébe és hivatalos mediátorként tevékenykedni.

A képzés időtartama 70 tanóra, 7 teljes nap az alábbi dátumokon: I. blokk: október 19–20–21., II. blokk: 2023. október 26–27–28., III. blokk (gyakorlati vizsga)  2023. november 5.

Az oktatás negyven százalékában online is van lehetőség részt venni.