fbpx

Miért vannak az ügyvédek fokozottan kitéve a kiégésnek? Milyen jelekre érdemes felfigyelni? #104

Népszerű jogszabályok: Ptk., Pp., Itv., Mt., Inytv., Ctv., Btk., régi Ptk., Vht., Be., Ütev., Földforgalmi tv.

Ügyvéd Podcast
Ügyvéd Podcast
Miért vannak az ügyvédek fokozottan kitéve a kiégésnek? Milyen jelekre érdemes felfigyelni? #104

Egy tanulmány szerint, az amerikai ügyvédek hetven százaléka kiégett. Vajon mi a helyzet a magyar ügyvédekkel? Az ügyvédi munka túl stresszes, túl versengő és – a látszattal ellentétben – túl sok benne az érzelem, így e szakma képviselői nagyobb kockázatnak vannak kitéve a kiégéssel szemben, mint gondolnánk. Melyek a kiégés jelei, mi kell a megelőzéséhez és milyen tévhitek keringenek mindezzel kapcsolatban? Legfrissebb podcast adásunkban Méhes Dávid Dániel beszélgetett dr. Füredi Júlia szervezetpszichológussal.

HÁZIGAZDA

Méhes Dávid


VENDÉG

Dr. Füredi Júlia

Kislánykora óta delfinkutatónak készült, de végül szervezetpszichológiából doktorált. Tanulmányait Ausztráliában, a sydney-i University of New South Wales egyetemen és az ELTE Pszichológia szakán végezte. 27 éven át pénzügyi nagyvállalatok HR igazgatójaként dolgozott. 2017-ben kiégését követően maga mögött hagyta a multik világát és saját szoftver céget alapított.

Rendszeresen ír cikkeket, ad elő a kiégésről, a vezetésről, szervezeti kultúráról. 2021-ben jelent meg az ELÉG! Kiégtem. Most hogyan tovább? című könyve, ami a kiégéssel foglalkozik. 2023 őszén jelent meg a Csúcsragadozók- Tabuk és kamuk nélkül a vezetésről című második kötete.