fbpx

Fiatal nők a védőügyvédi pályán! / #103

Népszerű jogszabályok: Ptk., Pp., Itv., Mt., Inytv., Ctv., Btk., régi Ptk., Vht., Be., Ütev., Földforgalmi tv.

Ügyvéd Podcast
Ügyvéd Podcast
Fiatal nők a védőügyvédi pályán! / #103

A védőügyvédi pálya nem nőnek való – gondolják sokan. Mert kemény, embert próbáló ügyekkel lehet találkozni, be kell áldozni a szabadidőt és a hétvégéket, és férfiasan kell küzdeni az ügyfelek érdekében. Mennyire igaz mindez? A mai adás vendége három fiatal női védőügyvéd, akikben az is közös, hogy még nem voltak harminc, amikor megalapították a saját „büntetős praxisukat”. Hogyan dolgoznak ők, hogyan látják a saját szerepüket a védőügyvédi pályán, és hogyan tudnak nőként érvényesülni a férfiak között? Dr. Balogh Csilla Tünde, dr. Csalló Sára és dr. Vágvölgyi Ágnes kolléganőkkel dr. Fodor Klaudia beszélgetett!

HÁZIGAZDA

Fodor Klaudia


VENDÉGEK

dr. Balogh Csilla Tünde

dr. Csalló Sára

dr. Vágvölgyi Ágnes


dr. Balogh Csilla Tünde
2012-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, 2012-2016 között ügyvédjelöltként dolgozott, 2017-ben, 29 évesen alapította meg a saját praxisát amiben azóta is dolgozik. Többségében külföldi ügyfelek védelmét látja el a felsőfokú román és angol nyelvtudásának köszönhetően. 2023 áprilisában megalapította férjével a Kós&Balogh Ügyvédi Társulást. Szakterülete a büntetőjog és a büntetés-végrehajtási jog.

dr. Csalló Sára
2014-ben végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karán. Egy karizmatikus professzorának köszönhetően az egyetemen elindult a büntetőjog iránti rajongása, gyakornokként is dolgozott. Ügyvédjelölti éveit egy büntetőjoggal foglalkozó irodában töltötte. 2017-ben 28 évesen megnyitotta a saját ügyvédi praxisát, ahol azóta is dolgozik. Szakterülete a büntetőjog, kiemelten a gazdasági bűncselekmények.

dr. Vágvölgyi Ágnes
2011-ben végzett a Szegedi Tudományegyetem Jogi Karán, 2016-ban, jelöltként sokat dolgozott kirendelt védőként a Csepeli Bíróságon. 29 évesen nyitotta meg a saját ügyvédi praxisát, ahol azóta is dolgozik. Szakterülete a büntetőjog, azon belül is a közlekedési balesetek, vagyon elleni bűncselekmények, ittas vezetés.