fbpx

Drónok, kutyák, klímák, közös tulajdonok − gyakorlati kérdések és válaszok a birtokvédelemben / az Ügyvéd Podcast 48. adása

Népszerű jogszabályok: Ptk., Pp., Itv., Mt., Inytv., Ctv., Btk., régi Ptk., Vht., Be., Ütev., Földforgalmi tv.

Ügyvéd Podcast
Ügyvéd Podcast
Drónok, kutyák, klímák, közös tulajdonok − gyakorlati kérdések és válaszok a birtokvédelemben / az Ügyvéd Podcast 48. adása

Kajó Cecília és Gaál János több mint tíz éve dolgoznak a birtokvédelem területén. E rengeteg tapasztalat összefoglalásaként született meg a Birtokvédelmi kézikönyv, amely 360 fokban járja körül a témakörben felmerülő kérdéseket. A könyvet ügyvédek és laikusok egyaránt forgathatják, ha támpontot keresnek a jegyzői birtokvédelemmel kapcsolatban.

HÁZIGAZDA

Méhes Dávid


VENDÉGEK

Kajó Cecília

Gaál János


Kajó Cecília
2013-ban végzett az ELTE Jogi Karán. 1996 óta köztisztviselő. Szakterülete a birtokvédelmi, az állatvédelmi és a szabálysértési jog. A Magyar Birtokvédelmi Szövetség, valamint az Állatorvosok Állatvédelemért Országos Alapítvány tanácsadója. A Bojtár Telefonos Állatvédelmi Jogsegélyszolgálat Egyesület titkára.

Gaál János
2002-ben végzett a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán. 2007-ben igazgatásszervező diplomát szerzett a Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karán. 2010-ben közigazgatási szakvizsgát tett. 2007-től a közigazgatásban dolgozik. 2020-ban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem „Birtokvédelmi kisokos” e-learning képzése kidolgozásának külsős szakértője volt. 2022-től a Magyar Birtokvédelmi Szövetség tanácsadója. 2018-tól Birtokvédelmi tárgyú szakmai konferenciák, továbbképzések rendszeres előadója.