fbpx

Az ügyvédi etika / az Ügyvéd Podcast 4. adása

Népszerű jogszabályok: Ptk., Pp., Itv., Mt., Inytv., Ctv., Btk., régi Ptk., Vht., Be., Ütev., Földforgalmi tv.

Ügyvéd Podcast
Ügyvéd Podcast
Az ügyvédi etika / az Ügyvéd Podcast 4. adása

Az adásban szó lesz az etikus ügyvédi magatartásról, kezdve a megjelenéstől a viselkedésen át a társszakmákkal való kapcsolattartásig, az etikus díjszabásról, valamint az ügyvédi etika és az ügyfelek kapcsolatáról.

hirdetés

HÁZGAZDA

Gerő Tamás

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen diplomázott 2000-ben. Ügyvédjelölti gyakorlata után 2004-től ügyvéd a Budapesti Ügyvédi Kamara tagjaként.
2016 óta az “Ügyvédekkel a Demokratikus Jogállamért” Egyesület elnöke. Az Ügyvédakadémia és az Ügyvédiskola oktatója.
2011-ben a Magyar Ügyvédi Kamara „Az év Pro Bono ügyvédje” kitüntetettje.


VENDÉGEK

Bárándy Péter

Galli István

Kadlót Erzsébet


Bárándy Péter ügyvéd
Az ELTE-n diplomázott 1974-ben. Ügyvédjelölti gyakorlata után 1976-ban szakvizsgázott, azóta kisebb megszakítással ügyvéd. Szakterülete a büntetőügyek. 1983-ban a Budapesti Ügyvédi Kamara titkára lett, 1992-ben annak főtitkárává választották. A Magyar Kriminológiai Társaság elnökségi tagja. Az ELTE ÁJK meghívott oktatója. 2002-2004 között igazságügy-miniszter volt.

Galli István tiszteletbeli ügyvéd
1976-2018 között ügyvéd, 2019-től a kamara örökös tiszteletbeli tagja. Volt a Budapesti Ügyvédi Kamara Fegyelmi Bizottságának elnöke, majd 12 évig az Etikai Bizottságának elnöke. Emellett visszavonulásáig a Magyar Ügyvédi Kamara Fegyelmi Bizottságában fellebbviteli tanácselnök. Az 1980-as évek végétől folyamatosan az Igazságügyi Minisztérium Szakvizsga Bizottságának cenzora. A Magyar Érdemrend lovagkeresztjének kitüntetettje.

Kadlót Erzsébet ügyvéd
Az ELTE-n diplomázott 1984-ben. Ezután a PKKB-n fogalmazó, 1986-ban bírói-ügyészi szakvizsgát tett, majd 2001-ig bíró. 2001-2013 között az Alkotmánybíróság főtanácsadója. 2013-tól ügyvéd, a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. A Jogi Szakvizsga Bizottság cenzora, a Magyar Kriminológiai Társaság főtitkára
Díjai: Vámbéry Rusztem Emlékérem, Kiváló Ügyvéd Munkáért díj, Deák Ferenc-díj