fbpx

Önvezető autó és a jog / az Ügyvéd Podcast 2. adása

Népszerű jogszabályok: Ptk., Pp., Itv., Mt., Inytv., Ctv., Btk., régi Ptk., Vht., Be., Ütev., Földforgalmi tv.

Ügyvéd Podcast
Ügyvéd Podcast
Önvezető autó és a jog / az Ügyvéd Podcast 2. adása

Mi az önvezetés jogi szabályozása itthon és hol tart a nagyvilág? Várható-e – a KRESZ-hez hasonlóan – egységes nemzetközi önvezetési szabályozás? Megbeszéljük, mi mindent érint az önvezetés a balesetek felelősségi szabályaitól kezdve a biztosítási díjakon át a gépek döntéshozatali etikájáig.

hirdetés

HÁZIGAZDÁK

Lőrik József

Méhes Dávid

 

Lőrik József
A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezett, 2005 óta a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja.
Szakterülete a büntetőjog. Ügyfeleit bármilyen bűncselekmény miatt indult ügyben, a büntetőeljárás végéig képviseli.
Nagy tárgyalási tapasztalattal rendelkezik. A Lőrik Ügyvédi Iroda alapítója és irodavezetője. Jogászi képzettsége mellett közgazdászi végzettséggel is rendelkezik.

Méhes Dávid ügyvéd
2003-ben végzett a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi karán, majd ügyvédjelöltkedést követően 2008 óta ügyvéd. Klasszikus ügyvédi tevékenységet végez.
Többekkel együtt létrehozta az e-ÜMK ügyvédi helyettesítési, valamint a Praxys ügyviteli rendszert. 2014-2018 között a Budapesti Ügyvédi Kamara Ellenőrző Bizottságának tagja, 2014-től ügyvédek és ügyvédi irodák kamarai megbízott irodagondnoka.


VENDÉGEK

Bazsó Gábor

Herke Csongor

Udvary Sándor


Bazsó Gábor, Karotta
Újságíró, műsorvezető, online szakember. A Totalcar autós magazin újságírója, a Totalcar tévéműsor műsorvezetője.

Herke Csongor ügyvéd, egyetemi tanár
A PTE (akkor: JPTE) Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott 1995-ben. Azóta dolgozik az egyetemen, 2006-tól a Büntető Eljárásjogi és Kriminalisztikai Tanszék vezetője.
1995-től ügyvédjelölt, majd 1997-től másodállású ügyvéd. A Magyar Tudományos Akadémián 2013-ban védte meg doktori címét „Súlyosítási tilalom a büntetőeljárásban” című monográfiájával. Több, mint kétszáz publikáció, három nagymonográfia, tíz magyar és egy angol nyelvű egyetemi jegyzet szerzője, hat egyetemi tankönyv társszerzője.

Udvary Sándor egyetemi tanár, végrehajtó
Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett 1998-ban. 1998-tól 2017-ig az Alkotmánybíróságon dolgozott, jelenleg Győrben vezeti végrehajtói irodáját. 1998-tól 2006-ig az ELTE jogi karán, 1999-től máig a Károli Gáspár Református Egyetem jogi karán oktat polgári eljárásjogot, médiajogot 2008-tól egyetemi docensként, 2011-től tanszékvezetőként.
Tudományos fokozatát 2008-ben szerezte meg az „Alkotmányos médiajog” című könyvével. Számos polgári eljárásjogi és médiajogi cikk és tanulmány szerzője, médiajogi és polgári eljárásjogi tankönyvek társszerzője.