fbpx

Devizahiteles perek / az Ügyvéd Podcast 3. adása

Népszerű jogszabályok: Ptk., Pp., Itv., Mt., Inytv., Ctv., Btk., régi Ptk., Vht., Be., Ütev., Földforgalmi tv.

Ügyvéd Podcast
Ügyvéd Podcast
Devizahiteles perek / az Ügyvéd Podcast 3. adása

Az adásban szó lesz az első devizahiteles perekről, hogy mik voltak a bíráskodás fő fordulatai az elmúlt évtizedben és tanultunk-e valamit jogászként és adósként a devizahitelezésből.
Az adást még az Európai Bíróság szeptember elejei, a forintosítási törvény árfolyamrésre vonatkozó szabályozását jóváhagyó döntése előtt rögzítettük, így arról nem esik benne szó.

hirdetés

HÁZIGAZDA

Méhes Dávid

2003-ban végzett a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi karán, majd ügyvédjelöltkedést követően 2008 óta ügyvéd. Klasszikus ügyvédi tevékenységet végez.
Többekkel együtt létrehozta az e-ÜMK ügyvédi helyettesítési, valamint a Praxys ügyviteli rendszert. 2014-2018 között a Budapesti Ügyvédi Kamara Ellenőrző Bizottságának tagja, 2014-től ügyvédek és ügyvédi irodák kamarai megbízott irodagondnoka.


VENDÉGEK

Dantesz Péter

Sziklai János


Dantesz Péter ügyvéd
A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott, 2015-től ügyvéd.
Édesapjával, Dantesz Péterrel és testvérével, Dantesz Gáborral közös irodát visznek, 2011-ben az elsők között kezdték meg az adósok képviseletének ellátását a devizahiteles perekben.

Sziklai János ügyvéd
1971-ben végzett az ELTE-n, 1973 óta folyamatosan ügyvéd.
10 évig az ország egyik legnagyobb bankját képviselte polgári perekben, amelynek legnagyobb szegmense a devizahiteles perek vitele volt.
Sok évig a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségének tagja volt.
A Budapesti Fesztivál Zenekar Egyesület elnöke, valamint a Budapesti Fesztivál Zenekar Alapítvány kuratóriumi tagja.