fbpx

Az ügyvédség működése egykor és ma / az Ügyvéd Podcast 7. adása

Népszerű jogszabályok: Ptk., Pp., Itv., Mt., Inytv., Ctv., Btk., régi Ptk., Vht., Be., Ütev., Földforgalmi tv.

Ügyvéd Podcast
Ügyvéd Podcast
Az ügyvédség működése egykor és ma / az Ügyvéd Podcast 7. adása

Az adásban megbeszéljük, hogyan alakult ki a kamara jelenlegi modellje, milyen történeti előzményei voltak az ügyvédi működésnek, és melyek a jelen kihívásai.

hirdetés

HÁZIGAZDA

2003-ban végzett a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi karán, majd ügyvédjelöltködést követően 2008 óta ügyvéd. Klasszikus ügyvédi tevékenységet végez.
Többekkel együtt létrehozta az e-ÜMK ügyvédi helyettesítési, valamint a Praxys ügyviteli rendszert. 2014 és 2018 között a Budapesti Ügyvédi Kamara Ellenőrző Bizottságának tagja, 2014-től ügyvédek és ügyvédi irodák kamarai megbízott irodagondnoka.


VENDÉGEK

Aranyos Nándor

Patyi Gergely


Aranyos Nándor

2014-ben végzett a Debreceni Egyetem Informatikai Karán. 2015-ben az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézetében könyvtáros, kutató munkatárs.
2016-tól a Budapesti Ügyvédi Kamara könyvtárosa.

Patyi Gergely

2000-ben cum laude minősítéssel szerzett jogi diplomát Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Ezután ügyvédjelölt és párhuzamosan egyetemi tanársegéd.
2004-ben szakvizsgázott és megalapította ügyvédi irodáját.
2008-ban adjunktussá nevezték ki. 2013-ban tudományos fokozatot szerzett, az „Ügyvédség a köz- és magánjog határán” című értekezésével. 2013-ban a hallgatók által odaítélt Pro Facultate díjban részesült, 2014-től a Tanulmányi Bizottság Elnöke.
2014–2015-ben az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára.